Akciók 2016. második felében

A Magyar Turisztikai Ügynökség Csehországi Külképviselete 2016 év második felében is számos szakmai és nagyközönségi akcióval jelenik meg a cseh piacon, melyek célja beutazó forgalom ösztönzése, Magyarország mint turisztikai desztináció népszerűsítése.

Az MTÜ lehetőséget biztosít a magyar turisztikai szolgáltatók részére arra, hogy az egyes akciókban részt vegyenek. Részletekért keressék Szirányi András külképviselőt.

Czech Travel Market
A korábbi években Travel Meeting Point néven futó szakmai rendezvény a Cseh Köztársaság legfontosabb idegenforgalmi szakmai B2B eseménye, melynek szervezője az ACK ČR utazási irodai szövetség, védnöke pedig a Regionális fejlesztési minisztérium. Az egységasztalos rendszerben zajló két napos vásáron a legtöbb jelentős cseh utazásszervező és utazásközvetítő részt vesz. A vásár hivatalos kísérőrendezvénye az általunk szervezett magyar workshop, amely az első napon 14-18:00 óráig tart. Itt a magyar szolgáltatókat bemutató rövid prezentációk után ültetett workshop következik egyszerű cateringgel és borkóstoltatással.
2015-ben 15 magyar szolgáltató kiállítói asztallal, további 9 pedig csak a workshopon vett részt és a rendezvényt nagyon eredményesnek ítélték meg.

Újságírói study
Családi programok a Balatonnál és a termálfürdőkben – a tanulmányút szervesen kapcsolódik a jelenleg is futó nyári forgalomélénkítő kampányhoz. Elsősorban on-line médiumok képviselőit hívjuk meg, akik még ebben a szezonban képesek a megfelelő üzenet tolmácsolására. A program jelenleg kialakítás alatt van, a szolgáltatói oldal fogadókészsége, illetve a piaci trendek alapján az érintett RMI-kkel együttműködve fogjuk összeállítani.

Budapest forgatócsoportos study
AČCKA utazási irodák szövetségével együttműködve 3 fős forgatócsoport meghívása, akik a város turisztikai nevezetességeiről készítenek rövid spotokat, amelyeket a partnerek az autóbuszokon, irodákban, honlapjaikon használnak, illetve közösségi on-line médiumokon is terjesztésre kerülnek. A filmek a cseh turisták igényeihez igazodva, az általuk keresett népszerű termékekre koncentrálnak.

Prémium Magyar Nap Prágában
Az Észak-Magyarországi és a Nyugat-Dunántúli RMI-vel közös szervezésű akció. Prágában, a Národní Knihovna és a Balassi Intézet reprezentatív termeiben szolgáltatás-bemutatók, előadások, közönségcsalogató attrakciók keretében mutatjuk be a régiók jellegzetes termékeit, különös tekintettel a termálvízre és a magyar borkultúrára. A Szent-Márton európai kulturális útvonal kiemelt megjelenést kap. A rendezvénysorozat része lesz egy gasztronómiai bemutató is.

AČCKA utazási irodai szövetség magyarországi konferenciája
A közepes és kis utazási irodákat tömörítő AČCKA (Asociace českých cestovních kanceláří a agentur) éves konferenciáját Egerben tartja november elején. A konferencia részeként workshopot szervezünk az észak-magyarországi szolgáltatók részére, bemutatjuk a régió idegenforgalmi látványosságait. Előre láthatóan 60-70 cseh utazásszervező részvételére számítunk.

Forgatócsoportos study – Srdcaři
A Srdcaři az egyik legkülönlegesebb, újító formátumú elektronikus utazási témájú magazin (androidon, Iphone-on és streamen is elérhető), amely a hagyományos újságírást, a filmeket és a közösségi oldalak szolgáltatásait ötvözi. A három tagú stáb egy különleges kamionnal járja a világot és első sorban a nem hétköznapi, extrém látnivalókat keresik.