2016.03.22.

2016. március 18-20 között a Magyar Turizmus Zrt. Csehországi külképviseletének meghívására 3 újságíró látogatatott az Észak-Magyarország régióba és Budapestre.

A cseh nemzeti vasúttársaság (České dráhy) két saját magazint is kiad: A Železničář (Vasutas) a vállalat dolgozói számára készül és a vasutasok számára szolgál utazási ötletekkel, a ČD pro Vás pedig egy 100 000 példányban megjelenő ingyenes magazin az utazóközönség részére.

Az újságok főszerkesztői reggel érkeztek vonattal Budapestre, ahonnan városnézés és ebéd után továbbutaztak Egerbe. A további program egri városnézést, erdei kisvasutazást a Szalajka Völgybe, rövid gyalogtúrát és a Szépasszony Völgy felkeresését tartalmazta.

Prága és Budapest között a menetrend szerinti vasúti közlekedés kiemelkedően jó. Napi 5-6 közvetlen járat köti össze a két várost, a menetidő kevesebb mint 7 óra, így jelentős számú cseh turista választja ezt a közlekedési formát. A ČD által kiadott médimok kiváló publicitást jelentenek, az elérésük igen magas mind az utazóközönség, mind a vasutas szakma berkein belül.

Az első megjelent cikk letölthető innen, további megjelenések várhatók az év második felében.